Літературний круїз "Книжкова країна миру і добра"

Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.      2 квітня в Міжнародний день дитячої книги, в Районну бібліотеку для дітей на літературний круїз «Книжкова країна миру і добра» були запрошені третьокласники НВК «Школа Іст. Гімназія ім. Андрея Шептицького м.Стрия» / вчитель Кузів Діана Орестівна, вихователь Тимчук-Костецька Зоряна Василівна/. Це свято книги відзначається починаючи з 1967 року, за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, і святкується в день народження Ганса Крістіана Андерсена, славетного данського казкаря. Згадуючи чудові твори цього дивовижного митця звичайно знайомили дітей із творчістю його послідовників в світовій і українській літературі, наголошуючи, яке важливе місце сьогодні посідає книга у вихованні та розвитку дітей. 
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.
    У цей день, раз в два роки, дитячим письменникам і художникам присуджують головну нагороду – Міжнародну премію імені Г. К. Андерсена із врученням золотої медалі.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.        Цікавими, у формі діалогів та вікторин, загадок і приказок були розповіді та факти про книги, читання, письменників, ілюстраторів, про світові рекорди - найдовшу, найменшу, найвідомішу книгу. А найпопулярніша у світі книга – Біблія, тож всі разом пригадали події Страстного тижня, прочитали молитву, ознайомились з виставкою духовної літератури «Великий піст – духовна весна», «До нас прийде Великдень» та виставкою книг сучасних авторів «Книжкові намистинки для дитинки». 
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.       Дітки також розповідали про свої враження від прочитаних ними книг, улюблених авторів, «захищали» костюми своїх літературних героїв... А Діана Орестівна ще й пригадала своє книжкове дитинство у нашій бібліотеці, адже її мама, Турчин Степанія Семенівна, була директоркою бібліотеки більше 30-ти років.

Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар