"Мистецька галерея - простір сучасної бібліотеки" в рамках арт-проекту "ТЕАТР-ЖИТТЯ-БІБЛІОТЕКА"

          Специфіка роботи бібліотек така, що ми намагаємось бути на пульсі, проводити інформаційно-просвітницьку роботу, щоб не оминати важливі події, як сьогодення, так і сторінки минулого. Сьогоднішній день присвятили Дню театру. 27 березня ми відзначаєм цю важливу галузь для розвитку культури, для відновлення і становлення нових традицій. 
          Готувались до свята заздалегідь, кожний обирав собі образ героя із літературних творів, як з української так і світової літератури. 
         В першій частині свята всі уважно слухали розповідь Галини Цуцуп про розвиток театру, починаючи з глибокої давнини. У кожної держави своя історія творення театру: у Греції - театральне дійства присвячували Богу Діонісу, у стародавньому Римі - в честь Бога Сатурна. Театральне мистецтво України бере початок з глибокої давнини, у 17-18ст. широкого розвитку набули вертепи,- сказала вона та продовжила короткий екскурс про перший театр в Україні (1795р.) у Львові, виникнення театрів в Києві, Полтаві, Одесі. Поступово повела у світ героїв Івана Котляревського, Григорія Квітки-Основ’яненка, а відтак до корифеїв українського театру - Михайла Старицького, Марка Кропивницького, Івана Карпенка Карого, про провідну зірку театру - Марію Заньковецьку. А дальше учасники активно розповідали про театр ХХ ст. та про низку провідних акторів сучасності: Богдана Ступку, Наталію Сумську, Аду Роговцеву, Анатолія Хостікоєва. 
         Наступна частина - це театралізоване дійство: знайомтесь - герої творів на театральній сцені. Спочатку дійові особи зібрались у бібліотеці - кожний захищав свій образ, а на завершення фотосесія від Юрія Хана, Олега Тарнавського та Олександра Сікори. Дякуємо всім учасникам нашого мистецького дійства. 
        Світлини, зроблені в рамках арт-проекту, будуть розміщені на сторінці фейсбук «Мистецька галерея – простір сучасної бібліотеки»

Немає коментарів:

Дописати коментар