Літературний огляд – мандрівка "Її вірші, як перла многоцінні..." в с.Олексичі

     "Її вірші, як перла многоцінні...". Під такою назвою працівники культури с. Олексич Галина Сосна, бібліотекар бібліотеки та Галина Типак, директор Народного дому спільно з вчителем української мови та літератури Іриною Капустинською провели літературний огляд - мандрівку, присвячений 147-річниці від дня народження Лесі Українки. 
      Слухачі мали змогу ще раз перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до Батьківщини.
     В ході зустрічі були прочитані поезії Лесі Українки "Надія","Конвалія", "Без надії сподіваюсь", "Хто вам сказав, що я слабка", "Слово, чому ти не твердая криця", "Хотіла б я піснею стати", " Сім струн". Дитячою ніжною мелодією линули Лесині" вишеньки- черешеньки" у виконанні Мар'яни Цюнак. Цікаво був поставлений і фрагмент з життя маленької Лесі і брата Михайла. Усі присутні разом декламували вірш " Як дитиною бувало".
      "Поетичне слово Лесі Українки - це найгостріша зброя в боротьбі за визволення нашого народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будятьу нас найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі"- завершила літературну мандрівку Ірина Капустинська.

Немає коментарів:

Дописати коментар