ГОДИНА ВШАНУВАННЯ «ГОРДІСТЬ І БІЛЬ ЗА ДООЛЮ УКРАЇНИ» в бібліотеці с.Пукеничі


Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…
Земля тремтіла, під ногами ж - твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…
        Андрій Корчак, Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Ігор Вербицький, Роман Сеник,Назар Войтович, Дмитро Максимов, Устим Голоднюк, Роман Гурик…
        Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і нас,читачів бібліотеки, учасників художньої самодіяльності НД с.Пукеничі» такими словами Ірина Берник, бібліотекар бібліотеки с.Пукеничі розпочала годину вшанування "Гордість і біль, за долю України", присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні. В ході заходу читачі мали можливість прослухати  про події листопада 2013 – лютого 2014 року, переглянули коротку мультимедійну хроніку "Я обіцяю пам’ятати Вас" подій Революції Гідності, згадали Героїв Майдану.

        Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Пам’ятати, що українська нація – нескорена і вільна!

Немає коментарів:

Дописати коментар