Презентація книги «До зустрічі» Тетяни Трачук в бібліотеці с. П’ятничани

24 вересня в бібліотеці села Пятничани, з ініціативи завідуючої Марії Янишевської, відбулась літературна презентація книги «До зустрічі» Тетяни Трачук. Таня народилася в Пятничанах, тут навчалася в школі, була учасницею літературного гуртка «Паросток» при сільській бібліотеці. Ця, уже не перша її зустріч з шанувальниками друкованого слова, яка пройшла дуже зворушливо і душевно. Адже зібрались односельчани, подруги, рідні. Поблагословив зустріч і сказав багато добрих і заслужено  похвальних слів  парох сільської церкви отець Віталій Гулич, розказуючи про вихованість і доброту Тані, її активність в житті села, церкви, побажання подальшої творчості.
 Модератором зустрічі була заступник директора по роботі з дітьми Стрийської РЦБС Світлана Зборовська, яка вела розмову про важливість таких літературних зустрічей в наш час, читацькі уподобання і захоплення Тані,  пригадала її успіхи в бібліотечних конкурсах, а стрийська письменниця, поетеса, керівник гуртка «Мелодія слова» при Будинку учнівської творчості Теодора Савчинська-Латик  розповідала про літературний хист Тані,  зачитувала поезії дитячих років зі збережених газетних публікацій,  коли вона з радістю відвідувала літературний гурток, пригадувала її дебют і перемоги в літературних конкурсах  «Весняний легіт»  і дуже тішиться з того, що зерно посіяне в дитячу душу проростає добротним пагоном.
Таня з притаманною їй скромністю поділилась сокровенним – творчістю, в яку вкладає свою неповторність, своє розуміння світу почуттів, емоційне відношення до навколишнього. Книга «До зустрічі» написана за один вечір, їй дуже дорога. На щастя видалась легко і вже в планах  написання другої книги. Вона з вдячністю згадувала свою уже покійну вчительку Лесю Сергенюк, якій завдячує за вкладену в неї працю, свою бабусю Ларису, яка дуже талановита вишивальниця, її друг і порадник.

Для Тані звучали музичні присвяти у виконанні Буцяк Вероніки,  емоційні привітання від  вчителів  Кухар Оксани Петрівни, Гулич Анни Несторівни, від працівників сільської ради Грабовської Василини, учениці школи Вікторії Байко та побажання доброї долі і подальших творчих успіхів.

Немає коментарів:

Дописати коментар