Літературна презентація книги Тетяни Трачук «До зустрічі» в районній бібліотеці для дітей

   У народі кажуть, що талант – це є Божий дар! З великою радістю 11 липня районна бібліотека для дітей приймала молоду, талановиту, обдаровану літературним хистом – Таню Трачук, поетесу, журналістку, авторку книги «До зустрічі», з якою дебютувала у львівській книгарні «Є». Таня народилася в селі П’ятничани, свої перші вірші почала писати в 4 класі. Вона з приємністю згадувала своїх вчителів, бібліотекаря села Марію Ярославівну, з якою часто приїзджала до нашої бібліотеки на літературні та бібліотечні конкурси, про свій перший вірш, радість за перші перемоги. А ще Таня була учасницею гуртка «Мелодія слова», при Будинку дитячої та юнацької творчості, яким керує стрийська поетеса Теодора Савчинська-Латик. Пані Теодора також запрошена на зустріч і ділилася спогадами про вихованців гуртка, про наших обдарованих дітей, зберегла і зачитала вірші шкільних років Тані - «Українка», «Дощ», «Моя Батьківщина», «Спогади», «Подарунок долі», першу прозову замальовку «Безмежний простір неба».
Таня закінчила Львівський національний університет ім.Івана Франка, Український католицький університет, аспірантка, веде блог «ДивенСвіт», неординарна особистість, дуже світла, позитивна, добра, мила дівчина. В душі – вона вітаїст – та, що любить життя. Захопила всіх своїми роздумами про погляди на життя в сучасному світі, про духовність, про цінність кожної хвилини нашого життя, бо вони цінні і більше не повернуться. Радила не замикатися в собі, не опускати рук при невдачах, досягати успіху, творити і ділитися своїми здобутками в родині, з друзями, ставати блогерами, бути відкритими світу.
Свою книгу «До зустрічі» називає листівкою, ластівкою, яку написала за один вечір. Це коротка історія про одну непоправну втрату, про свій жаль і надломане серце. Розповідала про те, як легко видавалася її книга в Івано-Франківському видавництві «Лілея-НВ», віртуальне взаємопорозуміння з видавництвом і художницею Анною Кирпан.

Ну і дуже зворушливий вийшов діалог з учасниками презентації. ЇЇ колишньою подругою по гуртку Марічкою Оприщенко з Нежухова, користувачами бібліотеки Олесею Герин з Лотатник, Анною Ігнатовою з Дуліб, Вікторією Демчик з Нежухова... В бібліотеці панувала чудова атмосфера зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар