Червнева виробнича нарада працівників РЦБС


Чергова виробнича нарада працівників ЦРБС припала на червневі дні. Країна готується відзначати 76-ту річницю проголошення Акту відновленої української держави, до 110-ої річниці від дня народження Романа Шухевича, а на початку липня до 110-ої річниці Олекси Гасина.
Галина Цуцуп, директор бібліотечної системи розпочала нараду з подяки працівникам бібліотек, які відгукнулися на прохання зібрати матеріали для поповнення фонду музею Олекси Гасина в с.Конюхів, що змогли відтворити побут цих років. «Оскільки, – сказала вона, -  ми працюємо в час змін, в час реформ, то і бібліотеки повинні бути найголовнішими інформаційно-просвітницькими площадками. В кожній бібліотеці слід переглянути тематичні виставки, частіше запрошувати читачів до презентації не тільки літературних творів, але й газетно-журнальних статей, зустрічі з працівниками соціальних служб мають стати більш активними».
Перейшли до обговорення важливих питань,зокрема, про припинення використання бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження  нової Універсальної десяткової класифікації, а також про дотримання норм списання літератури по причинах зношеності та застарілої за змістом.             Традиційно проведено інформаційно-просвітницька частина в якій бібліотекарі прослухали лекцію про події 30 червня 1941 року у Львові та короткий життєпис Романа Шухевича і Олекси Гасина. Окрім цього на допомогу бібліотекарям методичною службою підготовлені рекомендації щодо проведення історичних студій, історичних читань, презентацій нових досліджень про визвольну боротьбу ОУН-УПА.
З турботою про оздоровлення, про поповнення знань з краєзнавчої тематики до присутніх звернулася Марія Кащій, голова профспілкової організації.
На завершення наради проведена жвава дискусія з обговорених питань.

Немає коментарів:

Дописати коментар