Творча лабораторія «Маки пам’яті» в бібліотеці с.Кути












 «Червоний мак  є символом пам’яті жертв Першої світової війни, а згодом -  жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів. Червоний мак не лише європейський, але й український символ, адже в нас здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Український письменник Михайло Стельмах переповідав легенду про козака Мака, який від ординців рятував дівчат і був знищений ворогами. Вороги покрошили його на мак. Думали, що вже про нього ніколи  не згадають, а навесні в тих полях розквітли маки…  І дійсно, цей символ є пам’ятним для всіх загиблих українців у різні часи. Причепивши «червоний мак» до свого одягу у Дні пам'яті та Примирення, яке відзначають 8-9 травня, ви вшануєте мільйони людських жертв по всій Європі і, головним чином загиблих українців,» - звернулась до учасників творчої лабораторії  «Маки пам’яті» бібліотекар бібліотеки с.Кути Любов Мацюняк.
Спільно з директором Народного дому, п.Люба навчала своїх читачів виготовленню маку з тканини та паперу.  Писутні схвильовано сприймали інформацію про те, що їхні маки, виготовлені власноруч, викликають асоціацію не тільки з квіткою, але із кривавою раною від кулі…
 







« Червоні маки» говоритимуть людям про страждання і пам’ять, мужність і нескореність захисників нашої держави  від будь-якого ворога. Вічна слава українським героям!


Немає коментарів:

Дописати коментар