«Леліймо безцінний дар Шевченкового слова» - відзначення в с. Лисятичах 156-річниці перепоховання Шевченка в Україні.


         1993 рік додав ще один безцінний оберіг славному селу Лисятичі. На сторожі національного духу  постав пам’ятник Великому Кобзареві. Освячення пам’ятника проведено у присутності Патріарха і Кардинала Блаженнійшого Владики Мирослава Івана Любачівського та священнослужителів. На велелюдне Лисятицьке віче приїхали  також визначні особистості, зокрема, В’ячеслав Чорновіл - Голова обласної Ради, когорта депутатів першого демократичного


скликання, письменники, журналісти, диригенти хорів та оркестрів.
         З цього часу Шевченкове слово лунає не тільки в стінах школи, бібліотеки, Народного Дому, але воно розливається по всій окрузі мальовничого села.  Так було і 22 травня  цього року.  Громада села прийшла на поклін, на пораду до свого Батька, до Рідного Шевченка. Учасники читацьких любительських об’єднань,  переможці конкурсів,  співочі гурти дарували  Кобзареві свій талант, свою шану, свою любов .  Підготували, леліяли в душах і серцях юних обдарувань Шевченкове слово  бібліотекар та працівники Народного дому, викладачі місцевих шкіл, загально-освітньої та мистецької.
          Після виконання  «Заповіту», покладання квітів всі охочі  продовжили свято в читальній залі сільської бібліотеки, де їх чекали юні краєзнавці  із  презентацією «Пам’ятники Тарасові Шевченку на Стрийщині».



Немає коментарів:

Дописати коментар