Виїздний районний семінар працівників бібліотек

 Березневий день зібрав працівників району Стрийщини на семінар «Бібліотеки в сучасному світі: нові вимоги і тенденції». Запрошені на семінар фахівці Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова, директор бібліотеки та Любов Сташко, зав.методичним відділом, Юлія Курилишин, начальник відділу культури. На семінарі обговорювались такі питання:
- Стратегія змін, сучасне бачення публічних бібліотек;
- Презентуємо себе, Презентуємо свою бібліотеку: секрети успішного виступу;
- Відомі найцікавіші бібліотеки України та Світу;
- Виклики сучасності: інноваційні ідеї діяльності бібліотек в роботі з користувачами-дітьми.
         Зі словом до учасників семінару звернулась начальник відділу  Юлія Курилишин. Вона підкреслила значимість бібліотек в сучасному глобалізованому світі і кому, як не працівникам бібліотек, підносити до читачів рідне слово, бо якщо буде українська мова, то у нас буде лад. Такі раритети , які ми маємо, засвідчують,  що Слово завжди було у пошані- відмітила керівник.  На Пересопницькому Євангеліє присягають  Президенти перед українським народом, з Божим словом ми починаєм життя, а також його покидаєм. З рідним словом ми оживаєм і оживає слава України у світі. Керівник пораділа разом з учасниками семінару, що матимемо можливість поспілкуватись з керівництвом обласної бібліотеки для дітей і побажала всім плідної роботи.
         Продовжила роботу  директор РЦБС Галина Цуцуп. Вона познайомила з питаннями, які будуть обговорені, коротко означила мету,  тему семінару і запросила до слова Ларису Лугову, яка мала можливість побувати і вивчати роботу бібліотек України та Європи, тому радо поділилася побаченим в процесі своєї презентації.
         Наступне питання, яке теж захопило увагу спеціалістів бібліотек, розкрила Любов Сташко,а також подала невеличкий майстер-клас. Директор продовжила   роботу  семінару презентацією не тільки найкращих бібліотек України  й світу, які увійшли в топ десятку, але й  познайомила з різними архітектурними задумами споруджених бібліотек. В процесі презентації  присутні  обмінювалися враженнями щодо  відвіданих  ними бібліотек Польщі,Чехії, Німеччини.
         Всіх запросили до перегляду ще однієї презентації, з якою ознайомила заст.директора по роботі з дітьми Світлана Зборовська. Приємно було почути, що наші гості після побаченого в процесі обговорення відзначили досить високий рівень роботи бібліотек району, а про бібліотеку с.Нежухів сказали просто- «Клас». Галина Цуцуп відмітила, що установи культури Нежухова – це лице високопрофесійної роботи всіх спеціалістів, які працюють в Народному домі, в філії Лисятицької школи мистецтв, в бібліотеці- це зразок тісної співпраці з усіма державними і громадськими інституціями, і, звичайно, подякувала сільському голові Михайлу Яхвану і відмітила, що його ставлення – це паросток турботи Держави за культуру в цілому.
         
Підготовлену презентацію роботи Нежухівської бібліотеки Лідія Гриців, зав філією, замінила живим виступом учасників читацьких любительських обєднань, літературно-мистецьких студій. Завершальним аккордом став виступ зразкового хореографічного ансамблю «Лілея» (художній керівник Іванна Ярич). 

 Кожний учасник семінару  взяв із собою частинку гарного настрою, позитивних емоцій і креативних ідей.


Немає коментарів:

Дописати коментар