Літературно – мистецький альманах в с.Горішне «Героїчна Україна: від минулого до сьогодення»



Саме під такою назвою у Народному домі с.Горішне відбувся  літературно - мистецький альманах, присвячений Міжнародному дню рідної мови та  пам’яті Героїв Небесної Сотні, який підготувала бібліотекар Галина Кидик.
Ведучі заходу Р. Коваль та Л. Лесів розповіли про тернистий шлях рідної мови, про трагічні події на Майдані 2014р. Словами поезії та мелодійним виконанням пісень "Козацькому роду нема переводу", "Мова єднання", "Вишиваночка" користувачі бібліотеки Д.Багрій,  О.Войтановський, О.Ціздин, Н.Свистун, М. Марункевич О.Федунів, А.Чабан висловлювали любов та пошану до рідної мови, гордість за те, що звуться українцями та возвеличували материнську мову.
 Д.Лешко, Х.Олійник, Р.Йок, О.Гусак  декламували  патріотичні вірші  присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу. Звучали також пісні " Виряджала мати сина свого", "Над землею тумани", "Мамо, ти не плач..", "На ромашковім полі", "Я тебе ненавиджу війна". Під мелодію пісні "Пливе кача" присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Також були оформлені книжкові виставки «Герої не вмирають», «Мова наша колискова».

      На завершення виступив голова Долішненської сільської ради  Гнатів Б.Я., який подякував за талант і любов до книги, до читання, побажав віри в майбутнє, творчих задумів, нових здобутків в ім’я України.

Вистояти і зберегти нашу Україну ми зможемо, коли збережемо єдність. Тепер ми в вічному боргу перед матерями, що виростили прекрасних синів і дочок України, а також перед дітьми, що втратили своїх батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар