Літературне дефіле «Майже дорослі…»


Вчорашній день в районній бібліотеці для дітей був надзвичайно емоційний і креативний. Ми запросили на літературне дефіле «Майже дорослі…» користувачів підліткового віку з сіл Подорожнє, Братківці, Лотатники, Фалиш, Н.Стинава, Жулин, смт.Дашава,  м.Стрия. Зустріч перетворилася на затишне та відкрите спілкування між дівчатами –однолітками,  героями книг – їх ровесниками, бібліотекарями та психологом Станківської середньої школи І-ІІІст. Марією Петрівною Петриків .
Сучасний підліток – ерудоваваний, багатогранний, інформаційно і технічно забезпечений, із вразливим внутрішнім світом. Підлітковий вік здебільшого виявляється складним періодом для них. Швидкі зміни, що відбуваються з тілом і душею, нові виклики, необхідність самовизнання, непорозуміння з дорослими…Тому вирішення різних своїх питань бібліотекарі рекомендували шукати в книгах сучасних авторів.
Розпочалася зустріч з оригінального знайомства між собою. Кожний учасник з початкової  літери свого імені називав слово, яке б викликало позитивні емоції, хороші почуття.  Потім знайомились з книгами сучасних авторів: О . Сайко «Новенька», С. Гридіна «Не такий», « Незрозумілі», І . Мацко «Перехідний вік …моєї мами»,  А .Бачинського «140 децибелів тиші», О.Думанської  «Школярка з передмістя», О.Лущевської  « Друзі за листуванням»,  книгами М. Павленко, І . Роздобудько,  Б.Космовської, М.Гутовської-Адамчик…
Дівчата ділилися враженнями про правдиві і проникливі історії з життя ровесників - без прикрас і ширм, сповнених суворих реалій і випробувань, що вражають своєю відвертістю, вирішення зробити сміливі кроки, рішучий вибір на користь добра і справедливості.
А ще послухали притчу «Про життя», розмірковували про нестандартні ситуації, вели діалог про своє майбутнє у своїй країні.

Завершився захід нагородженням грамотами переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» - Ковальській Вікторії та Герин Олесі. Побажали один одному щастя,  миру,  добра і ніколи не переставати шукати для себе ту книгу, яка зможе дати пораду і задоволення від читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар