Радіочитання "З давнини українського слова"

     День української писемності і мови, присвячений пам’яті Нестора Літописця відзначається щорічно в Україні. До цієї дати відбулися радіочитання «З давнини українського слова». З часу виникнення писемності фактично розпочався період документальної історії людства.
   Провідний бібліотекар ЦРБ Євгенія Рисин відмітила, що сучасне слов’янське письмо побудоване на основі кирилиці. Літописання в Україні почалося майже одночасно з початком християнства на наших землях. Понад тисячу років тому брати Кирило і Мефодій створили абетку, яка дала поштовх розвитку писемності і культури слов’янських народів. Українська мова розвивалась століттями, щоб передати нащадкам мову, культуру, пам’ять про історичне минуле. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу.
     Заходи до Дня української  писемності та мови відзначаються в усіх бібліотеках району. Цікаві, змістовні зустрічі з письменниками, літературні вечори, літературні альманахи, свята рідної мови проходитимуть у книгозбірнях Стрийщини. До цієї дати оформлено книжково-ілюстративні виставки, тематичні вітрини із циклу «Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ».

Немає коментарів:

Дописати коментар