День Батька в районній бібліотеці для дітей

18 вересня - Всенародний день батька , який в незалежній Україні порівняно молоде свято. Батько, тато, татусь, таточко - є багато ніжних слів, якими звертаються діти до голови родини .
За давніми звичаями ніхто раніше від тата не сідав за стіл і не починав їсти. Саме батько першим брав ложку до рук , у нього було найпочесніше місце за столом, і вирішальне слово говорив також він. Тож не дивно, що батько завжди мав бути взірцем для своїх дітей.
Напередодні цього дня в бібліотеку завітали другокласники Добрянської школи з вчителькою Любою Володимірівною Кундис на свято батька "Уклін тобі , мій рідний тату ". Скільки теплих, гарних, лагідних і щирих слів линули від дітей для своїх татусів, бо він дав їм життя, допомагає вчити уроки, робить всю важку роботу вдома, купує різні смаколики. Юні читачі декламували вірші, пригадували цікаві історії, заспівали пісню, а також прослухали оповідання В. Сухомлинського "Мрія про татуся ", "Наш тато одужав " ... Ну а пізніше всі разом виготовляли вітальні листівки. Тут фантазії не було меж, приклеювали свої фотографії з татусем, аплікації, різні прикраси, писали побажання .

З татом новий день встає, і починається родина, та за усю сім "ю турбота, із татом в домі спокій є. І впевненість в прийдешнім дні, бо тато за усіх нас дбає, і лихо дім наш обминає ...




Немає коментарів:

Дописати коментар