Літературна мандрівка по віршованій казці Івана Франка «Лис Микита»

                  Оті простенькі сільські байки, як дрібні,
тонкі корінчики, вкорінюються у нашій душілюбов  до рідного слова, краси, простоти і чарівної милозвуності. Тисячі речей  у житті забудете, а тих хвиль, коли  вам мама чи бабуся оповідала байки, не забудете до смерті
Іван Франко.
20 березня бібліотеки району так і світились портретами Івана Франка, книжковими виставками – творами письменника для дітей, голосними читаннями, дитячими мистецькими майстернями, де проходила ілюстрація до дитячих творів, писались відгуки.  Казки  Івана Франка увійшли до скарбниці української і світової літератури, своїм чарівним сяйвом вони і сьогодні зігрівають дитячі серця, вчать доброти і справедливості. Юні читачі ще були під враженнями від розповідей про дитинство, сирітську долю улюбленого Тараса якому Бог призначив долю Генія,  декламували його поетичні твори, як  повели юних читачів стежками Франкового дитинства, літературними мандрівками по його творах.
Бібліотека-філія с. Кути
         В дитячих серцях виростала гордість  за те, що і вони причастились поетичними рядками літературних висловів, углибились у творчість Франка, у лагідну, яскраву, багату українську мову, відбулось споріднення душ дитячих відчуттів різних поколінь – малих Тараса, Івана і кожного, хто доторкнувся до золотих немеркнучих зерен, непідвладних руїні, зерен рідної мови, багатогранної літературної спадщини Івана Франка.

         Віршована казка «Лис Микита» була головною дієвою особою, іменником на голосних читаннях у всіх бібліотеках району.
Бібліотека-філія с. Нижня Лукавиця
Бібліотека-філія с. Любинці
Бібліотека-філія с. Верхня Лукавиця
Бібліотека-філія смт Дашава
Бібліотека-філія с. Горішнє

Немає коментарів:

Дописати коментар