«Торкаючись - бачу»

Кожного дня Україна наближається до Європейського Союзу, і чи не одним з найважливіших завдань є створення відповідних умов для життєдіяльності людей з особливими потребами. Ось і у нас, в Палаці культури смт Дашава презентовано виставку скульптур для слабозорих та незрячих дітей «Торкаючись - бачу».

         Презентацію виставки провела керівник відділу культури Стрийської РДА Людмила Курилишин, на яку були запрошені старшокласники Підгірцівської спецшколи-інтернату із своїми вихователями. На презентації також були присутні: Юрій Вільшинський – керівник держапарату Стрийської РДА, Тарас Греськів – Голова селищної ради, Галина Цуцуп – директор ЦРБС.

        
Після презентації діти змогли доторкатися до кожної скульптури і передавати свої відчуття від дотику, усно описувати свої уявлення. Це один із  перших кроків, – зауважив Юрій Вільшинський, до реалізації загальнодержавної програми по приєднанню України до Конвенції ООН «Про права інвалідів». В районі дбають про соціальну захищеність маломобільних людей, реалізуючи святе правило: «Нічого для нас – без нас». Селищний голова, Тарас Греськів подякував за привезені скульптури, за можливість приєднатися до благородної справи, допомогти дітям пізнавати світ через скульптуру і запросив всіх дітей спецшколи-інтернату відвідати виставку, яка буде експонуватися з 26 листопада по 7 грудня, а директор ЦРБС – запросила діточок до дитячої бібліотеки і ознайомила їх з новинками дитячої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар