Книги сповнені життям

В рамках проекту Львівської обласної бібліотеки для дітей та Видавництва Старого Лева в бібліотеках району відбулась автограф – сесія з письменником Андрієм Бачинським, який презентував нову книгу «140 децибелів тиші». Вона піднімає дуже важливу соціальну тему, що є незвичною для дитячої літератури – тему неповносправних дітей, але в той же час книга сповнена життям і радістю.
 Модератором зустрічі була бібліотекар обласної бібліотеки для дітей Людмила Пуляєва – Чижович.

         Перша зустріч відбулась  в бібліотеці с.Угерсько. Діти уважно слухали письменника, реальні історії з його життя, багато з яких стали сюжетами майбутніх книг, про дітей з вадами слуху, яких знав ще у дитинстві. Ці сюжети допомогли юним слухачам пригадати і розповісти історію свого села, поділитись  читацькими смаками, поцікавитись подальшими творчими планами письменника.
Працівник видавництва Наталя Білецька анонсувала різноманітні книги. Книголюбів зацікавили нові видання сучасних авторів, тож була можливість придбати собі книги і, звичайно, взяти автограф і зробити фотосвітлину на згадку.
         Наступна зустріч пройшла в бібліотеці смт.Дашава. Серед присутніх було багато дітей, які знайомі з видавництвом, зокрема, книгами Андрія Бачинського, а одна учасниця зустрічі навіть уже прочитала книгу, яку автор привіз презентувати, і поділилася враженнями про прочитане.        
В Загірному оригінально зустріли письменника національними оберегами з випічки. Тут також діти уже читали книги автора «Детективи в Артеку», «Канікули Остапа і Даринки», тож зразу запитання – чи буде продовження книг, над чим ще працює письменник, як народжується сюжет книги, як втілюється задум.
         В Стрийській районній бібліотеці для дітей зібрались читачі з різних бібліотек сіл району: Миртюки, Сихів, Жулин, Стрілків, Добряни, Дуліби, Фалиш, П’ятничани. Всім було цікаво слухати розповідь про знайомство письменника з глухонімими дітьми, про задум і народження книги «140 децибелів тиші»,  про життя дітей з особливими потребами, їх світогляд і звички. Між читачами і автором вийшов змістовним діалог про перспективи створення необхідних умов для повноцінного життя дітей з різними фізичними вадами в нашій країні, а також в різних країнах світу.

         Зустріч була надзвичайно насиченою, зворушливою, повчальною, як для читачів так і для представників Видавництва Старого Лева.




Немає коментарів:

Дописати коментар