30 вересня - Всеукраїнський День Бібліотек

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною».

В. Сухомлинський
 

Кожен торує власну дорогу до істини, та незаперечним є те, що для багатьох цей шлях пролягає через книгу. Магічна сила друкованого слова спонукає шанобливо схиляти голову перед тими, хто присвятив життя служінню книзі. Лише бібліотека є єдиною надійною і незнищеною пам’яттю людського роду.
У наш час важко уявити собі людське суспільство без книг, газет та журналів. Адже друковане слово сприяє розвитку освіти, науки, культури, а бібліотека – це опора національної духовності та  інтелекту.

30 вересня християни вшановують пам’ять святих Віри, Надії, Любові та їх Матері Софії, а також професійне свято бібліотечних працівників – Всеукраїнський День бібліотек. Саме сьогодні, хранителів книги привітав голова профспілкової організації працівників культури Стрийщини Зеновій Сиротюк. З теплими слова любові, шани, поваги він звернувся до усіх  присутніх та побажав творчої наснаги, високих злетів, злагоди в родинах, мирного неба над головою та Божого благословіння, а  також з привітанням до працівників звернулася Марія Кащій, голова профспілки бібліотечних працівників району.


Немає коментарів:

Дописати коментар