Зустрічі в Дашаві

В Дашавській бібліотеці завжди людно. У четвер завідуюча бібліотекою Надія Данилків зустрічала дуже поважних гостей – майстрів українського слова, письменників, людей, яким Бог зіслав дар служити людям словом, кликав до дії, щоб як дзвін будив серце, душу, як написав автор поетичних літературних творів
…Табун віршів пронісся в голові,
Пером руки він на папері став,
Очима його мозок прочитав,
А серце зрозумів, що Бог послав…

Гості були приємно вражені Дашавською книгозбірнею, цим острівком духовності, просвіти. Тут зростають, проходять національний гарт і малі читачі, і підлітки, і юнацтво, а дорослі знаходять собі відраду в книгах, підвищують свій фаховий рівень, над курсовими працюють студенти, вчителі. Ось і цього разу присутні мали можливість познайомитись і відчути благодатну ауру львівських письменників:
- Дарія Корній - Лауреат третьої премії «Коронації слова» (2010 р.) за роман «Гонихмарник», авторки статей для журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука», для підлітків «Крилаті», «Одноклассник», а також з-під її пера вийшли романи «Тому, що ти є», «Зворотній бік світла», які були представлені на «Форумі видавців – 2012»
- Євген Синевір – автор поетичних збірок «Розп»ята на Хресті», «Розп»ята Україна»
- Марічка Пак – авторка літературних та музичних творів, випускниця Дашавської музичної школи ім.Ф.Колесси.
В своєму виступі гості розкривали різноманітні теми з минулого та сьогодення нашої держави, про Героїв Небесної Сотні, нашу патріотичну молодь, незламний народ, вселяли віру в життя і перемогу. Ну і, звичайно, презентували свої твори.
В цій читацькій зустрічі взяли участь сільський голова Т.Греськів, керівник відділу культури Л.Курилишин, в.о.директора ЦРБС С.Зборовська, директор музичної школи, заслужений діяч мистецтв С.Целюх, письменник-дашавчанин М. Берездецький, заступник директора Дашавської ОШ І-ІІІ ст В. Купець, вчитель Олексицької школи М.Николин та читачі з Дашавської підземки, а також з юнацького відділу бібліотеки.
Присутні  щиро подякували гостям в першу чергу ініціатору зустрічі керівнику Правого сектору Михайлу Алєксєєву, письменникам, зав. бібліотекою та всім присутнім за небайдужість, любов до книги, рідного слова, за вболівання за долю України і посильну допомогу захисникам рідної землі.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар