Година вшанування пам’яті жертв війни «Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна» в Центральній районній бібліотеці


«Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна», - так називалась година вшанування пам’яті жертв війни. Перед читачами було висвітлено питання становища України напередодні війни, - трагічній долі українського народу,який, не маючи власної держави став розмінною монетою у грі великих держав, становища в умовах окупаційного режиму,про російську тактику « спаленої землі»,про масштабні розстріли українських патріотів,про «достроковий призов юнаків 16-17років», про демографічні втрати України(з 41.7 млн. на 1945 рік залишилось24,7 млн.), про участь військ Українських фронтів у визволенні Європи,у розгромі Квантунської армії.
В ході години пам’яті зачитані уривки із новітніх досліджень Українського інституту національної пам’яті «Україна і українці у Другій світовій війні», а також обговорили питання важливості консолідації українців в ході боротьби проти російської агресії у захисті територіальної цілісності, Незалежності нашої держави.

Директор бібліотечної системи запросила працівників бібліотек разом із читачами, громадськими організаціями, особливо молодіжними, продовжити пошукову роботу по вивченню питання «Наші односельчани-учасники Збройного опору проти двох мілітарних потуг», також «Наші краяни-учасники АТО», «Імена Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО на карті Стрийщини».

Немає коментарів:

Дописати коментар