Конституція в житті кожної людини.

Бібліотеки району  в рамках співпраці з громадськими організаціями  втілюють в життя просвітницькі  проекти, зокрема, спільний проект з ГО «Молодь Стрийщини» з роз’яснення   суті та  ролі  Конституції в житті кожної людини.








Першим  правовим освітнім заходом було заняття юнацької студії в бібліотеці смт. Дашава. Учасниками роботи студії були користувачі бібліотеки- учні 9-10 класів, члени  любительських об’єднань НД селища, викладачі  загальноосвітньої та музичної шкіл.
Присутні прослухали  такі теми:
Що таке Конституція.
Особливості  Конституції.
          Система органів державної  влади.
Основні  права  та обовязки людини і громадянина, зафіксовані в
Конституції.

В другій частині переглянули та обговорили відео – “Основні  положення про те, як  правильно побудувати  конституційний процес».
В  третій частині заняття проведено дискусію з основних запропонованих питань.
На завершення студії до слухачів звернулась зав. філією бібліотеки Христина Торос, вона запропонувала також літературу для охочих  більше дізнатись по  запропонованій  правовій  тематиці. Провели студію Лідія Бур  та Володимира Ільків - спеціалісти РЦБС.

Ми всі ще раз переконались, що тільки в тісній співпраці органів місцевого самоврядування, установ культури, освіти, сім’ї, громадських організацій - можна досягти бажаних результатів у правоосвітній та правовиховній роботі,  мати  освічених, вихованих, національно - свідомих, таких допитливих юнаків та юначок, які і навчаються успішно  і є активними користувачами бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар