«Ту самобутність і той ефект, який несуть традиційні книги, ні з чим не зрівняти»

Що віддав – то твоє. Під таким гаслом фундація Дарини Жолдак проводить акцію «Сто тисяч книжок для сільських бібліотек».
Сьогодні до неї долучився Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Він передав чотири комплекти збірки «Сто українських казок» по три книги в кожній – усього 12 книг.

"Коли дідусь, сільський вчитель, брав маленького хлопчика, який навіть ще не вмів читати, за руку й вів у бібліотеку. Ніщо не зрівняється із магією живої книги, наголосив Володимир Гройсман. Останнім часом багато говорять про необхідність переходити на електронні книги. Однак, навіть на посаді міського голови, нинішній очільник законодавчого органу всіляко підтримував бібліотечну справу. «Ту самобутність і той ефект, який несуть традиційні книги, ні з чим не зрівняти» – переконаний він. Мережу бібліотек варто берегти, як осередок культури і в місті, й у селі. «Систему треба розвивати, її варто оновлювати -- робити все для поповнення фондів сучасними новітніми книги», -- сказав Володимир Гройсман, подякувавши за те, що нині увагу звернули саме на сільські читальні храми. «Духовність і культура є основою нашої держави» – наголосив Голова Верховної Ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар