Центральна районна бібліотека

Однією з бібліотек Стрийщини є Центральна районна бібліотека для дорослих. Історія бібліотеки розпочалася 3 березня 1948 року. Цей день і є датою її заснування. Новостворена книгозбірня розміщувалась в м. Стрию по вул. Бельцівській. За цією адресою бібліотека знаходилась до грудня 1990 року, у районному будинку культури. З січня 1991 року бібліотека орендувала приміщення Народного дому по вул. Народні. В червні 1996 року – відремонтовано нове приміщення по вул. Коновальця,4, де розміщена по сьогоднішній день бібліотека. Вона є не лише найбільшою книгозбірнею району, але й культурно-просвітницьким центром Стрийщини. Завідує відділом обслуговування  в бібліотеці для дорослих Марія Степанівна Кащій. Загальний фонд бібліотеки становить 26171 тис. примірників документів.
До послуг користувачів:
Ø Абонемент – надає право брати книги додому терміном на 30 днів. Обслуговуються всі категорії користувачів на відкритому доступі до літератури.
Ø Юнацька кафедра – надає можливість відкрито спілкуватись з книгою учням шкіл та професійно-технічних закладів; студентам Вузів, працюючій молоді, допомагає у підборі літератури для виконання домашніх завдань, підготовки курсових та дипломних робіт, лекцій та всебічного розвитку особи.
Ø Читальний зал – видає рідкісні та цінні видання, єдині примірники книг підвищеного запиту, енциклопедії, словники, довідники, альбоми, атласи. У читальному залі до послуг системи каталогів і картотек: абетковий каталог, систематичний каталог, систематична картотека статей, краєзнавча картотека, тематичні картотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар